Skip to main content
Een website laten maken, hoe werkt dat

Een website laten maken. Hoe werkt dat?

Geschreven op:

17 juni 2020

U hebt de keus gemaakt. U wilt een nieuwe website laten maken of uw oude laten vervangen voor een nieuwe en modernere versie. Dan komt direct de vraag hoe dat te realiseren. Zelf doen is een optie, maar daar hebt u de tijd en/of de kennis en vaardigheden niet voor. U gaat op zoek naar iemand die dat voor u kan doen en komt bijvoorbeeld bij De Webteur Webdesign uit.

Functionaliteit en budget

Maar wat gaat dat kosten? Die vraag is niet zo eenvoudig. Dat is van veel factoren afhankelijk. Hoe groot wordt de website en wat voor functies moet hij krijgen. Is het alleen maar een aantal pagina’s met tekst en wat afbeeldingen, of moet er bijvoorbeeld een agenda, een webshop, een downloadmodule of een uitgebreid contactformulier in komen. Gaat u zelf de teksten schrijven en zorgt u zelf voor foto- en beeldmateriaal. En als laatste, bent u zelf in staat om de teksten en de afbeeldingen te plaatsen of wilt u een compleet pakket waarbij ik 100% alles naar uw wensen in orde maakt. Die factoren bepalen de prijs.

Budget is er en de offerte is getekend

Als de prijs is bepaald, en het budget is er en de offerte is getekend, dan is al aardig bekend wat de inhoud van de website gaat worden en wordt als eerste de structuur van de website bepaald en vastgesteld. Zeg maar de opbouw van het menu waarmee straks de bezoeker door de website navigeert. Als die structuur vaststaat ga ik aan de slag.

De teksten en de afbeeldingen

Als u bijvoorbeeld zelf de teksten schrijft (meestal het geval) en de afbeeldingen daarbij zoekt, kan ik alvast aan de hand van die structuur en overeengekomen functionaliteit de technische kant van de website gaan bouwen en inrichten. Als dan de teksten en de afbeelding er zijn, ga ik die plaatsen. In die fase wordt de lay-out bepaald en krijgt de website zijn vorm en uitstraling, en werk ik richting een eerste concept.

Het eerste concept

De website maak ik op een van mijn eigen domeinen (server). Dit heeft als voordeel dat uw eventuele oude website nog gewoon zijn werk kan blijven doen. Is het eerste concept klaar, dan krijgt u online toegang en kunt u deze bekijken, testen - en wat ook vaak gedaan wordt - aan uw collega’s, familie of vrienden laten zien.

Uw mening telt

U hebt het concept gezien en op u laten inwerken, en u vindt er dan wat van. Wat u ervan vindt is voor mij belangrijk. Het ontwerpt moet 100% aan uw verwachtingen voldoen. We bespreken samen al uw op- en aanmerkingen, en die ga ik verwerken. Wat volgt is een proces waarin u en ik naar het eindresultaat toe werken.

En dan online

Is het resultaat 100% in orde, dan gaat uw nieuwe website online. Is dat op uw bestaande domein dan vervang ik uw oude website daarop. Is dit een nieuw domein, dan kan ik dat volledig voor u verzorgen en de nieuwe website daarop plaatsen. Bij een nieuw domein richt ik ook de server in en zorg ik voor de gewenste emailadressen.

Dan zijn wij er nog niet

Staat uw website online, dan moet deze ook nog gevonden worden. Vanaf de start van het maken van de nieuwe website heb ik daar rekening mee gehouden. Onder de motorkap van de website zijn tal van instellingen en aanpassingen gedaan om uw website standaard goed vindbaar te maken. Na het online gaan meld ik de website aan bij Google met o.a. een sitemap etc. Afhankelijk van Google wordt uw website snel vindbaar. 

Is vindbaarheid van doorslaggevend belang voor uw website en bedrijf en zijn de standaard instellingen niet genoeg, dan valt daar nog veel meer aan te doen. Dat is een vak apart! Ik kan u dan in contact brengen met een ervaren SEO-specialist die de vindbaarheid een flinke boost kan geven.

Een eerste logische stap

Spreekt mijn werkwijze u aan, neem dan vrijblijvend contact met mij op, en laten we dan zien of ik voor u een mooie nieuwe website kan gaan maken.