Skip to main content
Zelf een website maken, is dat te doen?

Een website maken kost geld

Geschreven op:

03 augustus 2019

Een website maken kost geld. Hoeveel, hangt af van vele factoren, zoals hoe groot moet de website worden en wat voor functies moeten er ingebouwd worden. Wanneer je ervoor kiest om een professionele webdesigner je website te laten maken, ben je veel meer kwijt dan wanneer je het zelf gaat doen. Zelf doen is soms een goede optie en snel verdiend! Als je gaat googelen op “website maken” dan kom je heel wat opties tegen. Maar is dat wel een goed idee?

Zelf maken kost minder geld, maar wel veel tijd

Wanneer je zelf een website gaat maken dan gaat dat veel tijd kosten. Je kan via een onlinedienst al snel een mooi ogende website in elkaar zetten, maar realiseer je goed wat dat kost. Zit zo’n website technisch wel zo goed in elkaar dat je er wel mee gevonden wordt, of wat wordt er in rekening gebracht als je meer functies wilt gaan gebruiken. Ik hoor vaak van ondernemers die uiteindelijk bij mij komen, dat ze weken bezig zijn geweest, maar niet het gewenste resultaat krijgen.

Goedkope eenheidsworst

Wat een website bijzonder maakt is de persoonlijke touche en het onderscheidend willen zijn. Websites via een onlinedienst zien er in de regel allemaal hetzelfde uit, en als je daarvan wilt afwijken is dat of niet mogelijk of je moet er meer voor gaan betalen. Een goede webdesigner maakt een website zoals jij die wilt en waarmee je wordt gevonden en opvalt.

Webdesign is een vak

Zelf doen kan leuk zijn, maar verdiep je dan ook goed in de techniek. Want wat doe je als na al je inspanning je website bijna niet wordt gevonden? Of wat doe je als je website ineens niet meer goed werkt? Wat doe je als de onlinedienst er ineens mee stopt? Zomaar een aantal vragen en ervaringen die ik in de praktijk hoor als een ondernemer uiteindelijk toch bij mij komt. Het uitbesteden kan op termijn een waardevolle investering zijn, die je uiteindelijk veel geld oplevert en veel minder stress. Immers een goede webdesigner zal je altijd helpen bij problemen en kan ook je website goed blijven onderhouden. Wel zo fijn als al jouw tijd in je onderneming gaat zitten en je eigenlijk geen tijd hebt voor websiteperikelen. Want ook een website heeft nadat hij is gemaakt aandacht nodig.

Lees hier meer over: Volledige service en onderhoud van uw website

Kaf onder het koren

Als je besluit een website te laten bouwen, verdiep je dan goed in welke webdesigner je in de arm neemt. Er zijn veel zogenaamde handige jongens of snelle bedrijven die maar wat graag factureren, maar niet het gewenste resultaat geven. Ook dit kan je veel geld kosten en geen website. Laat je daarom vooraf goed informeren en maak goede afspraken. Bij De Webteur betaal je in de regel als je helemaal tevreden bent en de website al online staat en aan het werk is.

Geen tijd en geen kennis

Er valt veel te schrijven over het wel of niet zelf maken van een website. Er zijn veel voor en tegens. Eigenlijk zijn het ontbreken van tijd en kennis de belangrijkste factoren om het bouwen van een website uit te besteden. Geldt dat ook voor jou, neem dan eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.