Wapen uzelf tegen internetcriminaliteit. Houd uw virusscanner en firewall up-to-date. Negeer verdachte e-mails. Wees voorzichtig met uw persoonlijke gegevens. En zorg dat u weet hoe internetcriminelen opereren. Bescherm en beveilig uw website tegen hacken en misbruik.
Als u weet hoe ze opereren kunt u zich er tegen bewapenen. Bekijk onderstaande film waarin een internetcrimineel zijn geheimen onthult.
Wat is malware:
Malware (kort voor malicious software) staat voor een veelheid aan vormen van vijandige, schadelijke of irritante software en programmacode. Deze worden speciaal ontworpen om een computer te infiltreren zonder dat de eigenaar daar toestemming voor heeft verleend, of er zelfs maar van op de hoogte is. Malware kan de computer binnenkomen via e-mail, afbeeldingen op websites, USB-sticks, etc
Wat is phising?
Eén van de meest voorkomende soorten aanvallen is Phishing. Toch is het gemakkelijk te voorkomen dat je daar het slachtoffer van wordt als je weet waar je op moet letten.
Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer wordt van Phishing?
Phishing-zwendel is meestal gericht op gevoelige informatie zoals wachtwoorden of creditcardnummers die op hun telefoon of computer staat. Om die te achterhalen en om mensen te misleiden worden nep-e-mailberichten verstuurd die weer doorverwijzen naar foute websites. Meestal begint het met een e-mail die beweert afkomstig te zijn van een betrouwbare bron en leidt naar een frauduleuze website die is ontworpen om persoonlijke, waardevolle informatie vast te leggen. Zodra u uw informatie heeft opgegeven, ziet het eruit alsof het normaal is. Maar al snel zal je zien wat daarvan het resultaat is. Een lege spaar- en bankreking, of uw computer is geblokkeerd en alle belangrijke bestanden zijn versleuteld en onbereikbaar geworden.
Phishing is een verzamelnaam voor alle digitale activiteiten waarmee criminelen u proberen persoonlijke informatie te ontfutselen. Met deze informatie kan fraude met internetbankieren, pinpassen, creditcards of uw identiteit worden gepleegd. Phishing is vaak gericht op een grote groep personen, maar kan ook specifiek op één persoon of een kleine groep zijn gericht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie die al van de persoon of groep bekend is, zoals het e-mailadres, de naam of de functie. Phishing wordt vaak toegepast bij social engineering.
Wat is social enginering?
Social engineering is het misbruiken van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid. Social engineering is zo oud als de mensheid en kent vele vormen. Dat is waarom bij phising e-mails er vaak bedriegelijk echt uit zien.
Wees op uw hoede
Er is een gouden regel om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van Phising. Open nooit een e-mail of een (Whatsapp)bericht die u niet vertrouwd en al helemaal geen bijlage die vaak mee wordt gestuurd. In die bijlage zit vaak de kwaadaardige software die voor alle ellende zorgt.
Laat uw website goed beschermen
Vaak worden bestaande website gebruikt. Deze worden eerst gehackt waarna er kwaadaardige software op wordt gezet. Dan werkt die website mee aan deze criminele activiteiten zonder dat je dat direct merkt en weet. De Webteur Webdesign kan uw (Joomla!) website desgewenst voorzien van een firewall waardoor het hacken van je website een stuk moeilijker wordt en criminelen niet snel je website zullen gaan gebruiken voor hun activiteiten. Hebt je daar belangstelling voor, neem dan contact op.