Skip to main content
Bescherm en beveilig uw website tegen phishing en malware

Bescherm u tegen phishing en malware

Geschreven op:

07 juni 2012

Wapen uzelf tegen internetcriminaliteit. Houd uw virusscanner en firewall up-to-date. Negeer verdachte e-mails. Wees voorzichtig met uw persoonlijke gegevens. En zorg dat u weet hoe internetcriminelen opereren. Bescherm en beveilig uw website tegen hacken en misbruik.

Als u weet hoe ze opereren kunt u zich er tegen bewapenen. Bekijk onderstaande film waarin een internetcrimineel zijn geheimen onthult.

Wat is:

Malware (kort voor malicious software) staat voor een veelheid aan vormen van vijandige, schadelijke of irritante software en programmacode. Deze worden speciaal ontworpen om een computer te infiltreren zonder dat de eigenaar daar toestemming voor heeft verleend, of er zelfs maar van op de hoogte is. Malware kan de computer binnenkomen via e-mail, afbeeldingen op websites, USB-sticks, etc

Phishing is de verzamelnaam voor alle digitale activiteiten waarmee criminelen u proberen persoonlijke informatie te ontfutselen. Met deze informatie kan fraude met internetbankieren, pinpassen, creditcards of uw identiteit worden gepleegd. Phishing is vaak gericht op een grote groep personen, maar kan ook specifiek op één persoon of een kleine groep zijn gericht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie die al van de persoon of groep bekend is, zoals het e-mailadres, de naam of de functie. Phishing wordt vaak toegepast bij social engineering.

Social engineering is het misbruiken van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid. Social engineering is zo oud als de mensheid en kent vele vormen.

Laat uw website goed beschermen

De Webteur Webdesign kan uw (Joomla!) website desgewenst voorzien van een firewall waardoor het hacken van uw site een stuk moeilijker wordt en criminelen niet snel uw site zullen gaan gebruiken voor hun activiteiten. Hebt u daar belangstelling voor, neem dan contact op.