Skip to main content
Gebruik van social media op je website

Hoe belangrijk is social media in relatie met uw website?

Geschreven op:

20 augustus 2020

Het gebruik van Social Media als Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn neemt een belangrijk plaats in de samenleving in. Iedereen met een smartphone, tablet of computer is hier vaak op te vinden. Niet zelden meerdere keren per dag. Een belangrijk gegeven als u met uw website meer bekendheid wilt genereren.

Social Media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en ook steeds meer bedrijven gaan zich richten op deze platformen om in contact te treden met hun doelgroep, naamsbekendheid te vergroten en te luisteren naar de klant.

De meest bekende platvormen die in Nederland worden gebruikt zijn: Facebook, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Maar ook een eigen Youtube kanaal neemt in gebruik toe.

Bij het gebruik van social media is het belangrijk dat het niet een op zich staand medium gaat worden, maar wordt geïntegreerd binnen uw werkwijze en natuurlijk uw website. Voor Joomla! zijn veel mogelijkheden beschikbaar om dit maximaal te integreren in uw website.

Maar welk platvorm werkt voor u het beste en waar moet op worden gelet? Wat moet je nu vooral wel doen en wat niet en hoe beheer je meerdere social media kanalen tegelijkertijd, zonder dat alles hetzelfde is?

10 redenen gebruik social media

  1. Vergroten van naamsbekendheid
  2. Online reputatiemanagement
  3. Word gezien als expert (authoriteit)
  4. Invloed op zoekmachine rankings
  5. Genereren van website traffic
  6. Beïnvloeding koopgedrag
  7. Meegaan met de tijd
  8. Niche marketing
  9. Input productontwikkeling
  10. Werving nieuw talent

Wat kunnen wij voor u doen?

Indien gewenst houden wij hier rekening mee bij het maken van een nieuwe website en integreren wij meerdere opties om het gebruik van social media op uw website te vereenvoudigen en te stimuleren. Ook uw bestaande (Joomla!) website kunnen wij hierop aanpassen.

Daarnaast kunnen wij u helpen met het specifiek op uw bedrijf gerichte ondersteuning bij het opzetten van een marketingplan. Interesse, neem dan eens contact met ons op.