lijn

Ik ben geen Robot!

Ik ben geen robot - No-Captcha

U komt ze vast wel eens tegen als u een formulier moet invullen op een website. Die vervelende reeksen van cijfers en letters die u moet overtypen voordat u op verzenden kunt klikken. Vaak extra moeilijk gemaakt om ze goed te kunnen herkennen en daardoor gaat dat vaak fout. Dan mag u het opnieuw proberen net zolang tot u het goed hebt. Irritant, dat zeker!

 

We noemen die zogenaamde reeksen een CAPTCHA en die moet er voor waken dat formulieren niet worden misbruikt. Er zijn zogeheten (ro)bots op het Internet actief die volledig automatisch zo’n formulier invult en laat versturen. De ontvanger krijgt dan dagelijks te maken met een grote hoeveelheid spam berichten en dat is ook heel vervelend.

CAPTCHA staat voor ‘Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart’ en ze bestaan al jaren en is een service van Google.

No-Captcha van GoogleMaar Google is met wat nieuws gekomen en wat vele malen gebruikersvriendelijk is. De nieuwe techniek heet No-CAPTCHA en kijkt meer naar het gedrag van de gebruiker en kan op basis daarvan bepalen of hij met een bot of een mens van doen heeft. Slechts een klik is voldoende om verder te gaan. Door simpelweg aan te vinken dat u geen robot bent weet de website dat het formulier kan worden verzonden.

Alle Joomla! 3 websites van De brokelman zijn deze week voorzien van deze technologie.
Wilt u dat ook? Neem dan contact op om naar de mogelijkheden te kijken.

Mail, Recaptcha, Spam, Beveiliging, Website, Formulier, Robot

Ook een website nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!