Skip to main content
Ik ben geen robot Recaptcha beveiliging website

Ik ben geen Robot!

Geschreven op:

07 mei 2016

Je website goed beschermen tegen spam en misbruik

U komt ze vast wel eens tegen als u een formulier moet invullen op een website. Die vervelende reeksen van cijfers en letters die u moet overtypen voordat u op verzenden kunt klikken. Vaak extra moeilijk gemaakt om ze goed te kunnen herkennen en daardoor gaat dat vaak fout. Dan mag u het opnieuw proberen net zolang tot u het goed hebt. Irritant, dat zeker!

 

We noemen die zogenaamde reeksen een CAPTCHA en die moet er voor waken dat formulieren niet worden misbruikt. Er zijn zogeheten (ro)bots op het Internet actief die volledig automatisch zo’n formulier invult en laat versturen. De ontvanger krijgt dan dagelijks te maken met een grote hoeveelheid spam berichten en dat is ook heel vervelend.

Google helpt mee

CAPTCHA staat voor ‘Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart’ en ze bestaan al jaren en is een service van Google.

No-Captcha van GoogleMaar Google is met wat nieuws gekomen en wat vele malen gebruikersvriendelijk is. De nieuwe techniek heet No-CAPTCHA en kijkt meer naar het gedrag van de gebruiker en kan op basis daarvan bepalen of hij met een bot of een mens van doen heeft. Eerst kwam Google met de oplossing om een vinkje te zetten bij de tekst "Ik ben geen robot". Nu is zelfs dit overbodig geworden. De onzichtbare reCAPTCHA werkt volledig op de achtergrond. Bots worden geweigerd en mensen merken hier niets van.

Bekijk hier de uitleg over hoe het werkt

Alle Joomla! 3 websites van De Webteur zijn deze week voorzien van deze technologie.
Wilt u dat ook? Neem dan contact op om naar de mogelijkheden te kijken.