Skip to main content
Is uw website wel responsive

Is uw website wel responsive?

Geschreven op:

06 juni 2019

Voor het bezoeken van een website wordt tegenwoordig voor meer dan 50% gebruik gemaakt van mobiele telefoons en tablets. Deze apparaten zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Jong en oud gebruiken deze steeds vaker en overal. Het is alleen al daarom dat het erg belangrijk is dat een website daarop is aangepast.

Is de inhoud op een mobiele telefoon als b.v. de iPhone net zo goed leesbaar en bruikbaar als op het scherm van een desktop, een gewone vaste computer.? Anders gezegd: 

Is uw website responsive?

Bij responsive webdesign past de website zich zelf aan

Een responsive website past zich vanzelf aan aan de grootte van het scherm waarmee de website wordt bekeken. De website is technisch zodanig vormgegeven dat de leesbaarheid van de teksten altijd goed blijft, de afbeeldingen zich automatisch aanpassen, en de inhoud zich herschikt. Op die manier wordt een optimale beleving van de website gewaarborgd en blijft de bezoeker op de website.

Twee websites voor één

Eerder werd dit vaak opgelost door twee websites te maken. Een website voor de desktop, de gewone computers en een website voor de mobiele apparaten. Dat is een dure en tijdrovende oplossing, waarvoor tegenwoordig mooie en innoverende oplossingen zijn bedacht.

Template

Tegenwoordig gaat het anders en is één website voldoende. Deze wordt voorzien van schaalbare oplossingen, zodat de website zich mooi aanpast aan het formaat van het scherm. De zogeheten template regelt dit, en het is daarom belangrijk een juiste template te kiezen die hier goed mee overweg kan. Internet is voortdurend in beweging en vernieuwt in hoge mate. Daarom maak ik gebruik van moderne templates die geregeld worden geüpdatet en waardoor de website ook wat dat betreft optimaal blijft presteren.

Google en responsive

Google is belangrijk voor uw website. De wijze waarop Google uw website waardeert is afhankelijk van vele factoren. Hoe beter de waardering (ranking), hoe beter uw website wordt gevonden. Een website die niet responsive is wordt door Google aanmerkelijk lager gewaardeerd.

Doe een check

Google heeft een eenvoudige manier ontwikkeld waarmee u snel kunt zien of uw website responsive is en geschikt is voor mobiele apparaten. Doe de “Google Mobile Friendly Check”.

Ook een responsive website nodig?

Is uw website niet responsive dan is vaak een redesign nodig van de hele website. Dat kan een mooi moment zijn om uw hele website eens onder de loep te nemen en te voorzien van een moderne en frisse uitstraling. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken en te kijken wat De Webteur voor u kan doen.