Skip to main content
Zelf een website maken is niet altijd goedkoop

Zelf een website maken, loont dat?

Geschreven op:

07 mei 2016

Zelf een website maken voor je bedrijf is dat te doen en levert het op wat je doel is: veel bezoekers en een stijgende omzet?

Een website heeft altijd een duidelijk doel. Als ondernemer wil je met je website producten en diensten onder de aandacht brengen. Dat doe je gericht en om aandacht van je doelgroep te krijgen. En als men je website heeft gevonden, wil je ook dat ze blijven en jouw diensten of producten nog meer gaan afnemen. Hoe regel je nu dat je website dit echt gaat opleveren. Dat het doet wat je er van verwacht!

Zorg dat je een dijk van een website hebt!

Als professioneel webdesigner is dat natuurlijk een open deur intrappen. Maar is dat wel zo? Je website is meer dan alleen je digitale visitekaartje op het Internet. Je maakt reclame voor je bedrijf op de manier en de methode van nu. Je website is je interactieve digitale folder met de mogelijkheid tot rechtsreeks contact met je doelgroep. En 24 uur per dag bereikbaar.

Bijna iedereen gaat het Internet op om te zoeken en te vinden. Het is de plek waar het gebeurt: sociale contacten onderhouden, netwerken, adverteren, nieuws bijhouden, winkelen, bankieren, informatie vinden en delen.

Zelf doen!

Er zijn websites en er wordt reclame gemaakt waarbij het maken van een website heel eenvoudig is en binnen enkele uren is geregeld. Iedereen kan het! Je kan als ondernemer kant en klare websites kopen met een webshop een contactformulier etc. De kant en klare ingebouwde template geeft meteen een mooie lay-out te zien. Maar hier zitten nadelen aan!

Een goede website is meer dan alleen een mooi uiterlijk. Het internet staat vol met website die ongestructureerd zijn en vol met langdradige teksten en websites die niet mobiel vriendelijk zijn. Een website heeft zo al snel een amateuristische uitstraling en werking.

De Internetters van tegenwoordig laten snel een dergelijke website links liggen en gaan op zoek naar een website die en mooi oogt en ook lekker duidelijk en snel werkt.
Je steekt er heel wat tijd in en je website als promotiemiddel van uw producten en diensten gaat de mist in. Zonde van al die tijd!

Zoek een professional!

Een website is, zoals gezegd, meer dan alleen tekst en afbeeldingen, alle elementen moeten op de juiste en logische plaats staan. De website moet SEO (zoekmachine vriendelijk) zijn zodat u die doelgroep bereikt die u op het oog hebt. Goede teksten schrijven is een kunst en heel belangrijk.

Een professioneel webdesigner heeft die kennis en werkt vaak binnen een netwerk van ervaren specialisten. Zo’n internetbureau is voor jouw de juiste partner om uw website te maken.

Goedkoop is duurkoop

Op je website besparen is een veel gemaakte denkfout bij ondernemers. We hebben er zelfs een spreekwoord voor “Goedkoop is duurkoop”. In een website maken gaat gewoon heel veel tijd zitten. Vooral als u dat nog niet eerder hebt gedaan. Ook het onderhouden van een website belangrijk en kost tijd en aandacht.

En dan heb ik het nog niet over alle frustraties die je oploopt als de website niet goed werkt of ineens een foutmelding geeft. Dan komt er ineens kennis van HTML, PHP, CSS en meer om de hoek kijken. Heb je dan zo’n kant en klare en niet te dure website gekocht, blijkt de hulp die dan nodig is ineens niet meer zo goedkoop te zijn. Zoiets kost vaak veel geld, energie en tijd. Kan je dat niet veel beter in je onderneming stoppen?
De Webteur is zo’n partner die al menig ondernemer succesvol op het Internet heeft geïnstalleerd en houdt. Wilt u meer weten, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Voorkom daarmee dat u opgescheept zit met een website die niet het succes oplevert wat u ervan verwacht. Laat goedkoop geen duurkoop worden.