Skip to main content
Meet het aantal bezoekers op uw website

Meet het aantal bezoekers op uw website?

Geschreven op:

07 juni 2012

Google Analytics is een gratis tool beschikbaar gesteld door Google, om uw website statistieken te beheren en analyseren. Hiermee meet u het aantal bezoekers op uw website.

In de markt van Website analyse worden verschillende producten (bijvoorbeeld Clicky, M-track, Netstat, etc.)aangeboden. Voor deze diensten bent u maandelijks − jaarlijkse contributie verschuldigd. Google Analytics wordt u kosteloos aangeboden. In veel gevallen geven de statistieken en grafieken in Google Analytics u voldoende inzicht in aantal bezoekers en trends op uw website.

Waarom Google Analytics

Google analytics geeft u inzicht in website bezoekers, bezoekerstrends en ROI (Return On Investment). Deze tool is eenvoudig te implementeren op uw website door het aanmaken van een account en het toevoegen van een Javascript-code op uw website. Vanaf dat moment krijgt u inzicht in het aantal bezoekers op uw website en welke activiteiten zij op uw website ondernemen. 

Belangrijke functies

Enkele belangrijke functies binnen Google Analytics zijn:

  • Aantal bezoeken: Het totaal aantal bezoeken aan de website sinds de start van de meting met Google Analytics
  • Pagina weergaves: Het totaal aantal pagina’s dat is weergegeven sinds de start van de meting met Google Analytics
  • Bouncepercentage: Het gemiddelde aantal bezoekers dat de website verlaat na één pagina, voorheen ook wel bekend als het “weigeringspercentage”. Andere webstatistieksystemen noemen dit ook wel de “slipratio” of “bounce rate”. Een hoog bouncepercentage geeft volgens Google aan dat de bestemmingspagina niet genoeg uitnodigt om de pagina verder te doorzoeken. Een bouncepercentage tussen 40 en 60% is over het algemeen normaal voor een website.
  • Gemiddelde tijd op de site: De gemiddelde tijd die de bezoeker op de website doorbrengt.
  • Daarnaast geeft Google Analytics ook duidelijk aan hoe de bezoekers op de website komen. Dit kan zeer belangrijke gegevens opleveren met betrekking tot de vindbaarheid van de website in de zoekmachine van Google.

Met behulp van de statistieken in Google Analytics kunt u de prestaties van uw website analyseren en belangrijke trends signaleren.

Ik installeert graag Google Analytics op uw website. Ook belangstelling, neem dan contact op.