Skip to main content
Ga bloggen en trek bezoekers

Met bloggen trekt u meer bezoekers naar uw website!

Geschreven op:

15 juni 2021

De populariteit van bloggen is de laatste jaren fors toegenomen. En dat is niet zonder reden. Met op de juiste wijze regelmatig bloggen op uw website hebt u een prima middel in handen om meer bezoekers naar uw website te trekken.

Wat is bloggen?

Bloggen is eigenlijk niets anders dan met enige regelmaat een voor uw bedrijf relevant artikel te schrijven en die op uw website zetten. Het opzetten van een blog op een Joomla! Website is niet moeilijk en betrekkelijk eenvoudig. Natuurlijk zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. Dit artikel gaat daarover.

Wat hebt u nodig?

Met een op Joomla! gebaseerde website hebt u eigenlijk alle benodigde techniek in huis om een blog te starten. Gaat u veel en over meerdere onderwerpen schrijven dan is wel goed om direct vanaf het begin uw blog in meerdere categorieën in te delen. Bijvoorbeeld een indeling op onderwerp, jaartal of schrijver. Om uw blog zichtbaar te maken gebruik u dezelfde technieken om andere content zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld een knop "blog" die naar alle blog artikelen verwijst. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld op uw homepage een module te plaatsen waarin de intro’s van de laatste artikelen zichtbaar worden.

Hoe ziet een blog er uit?

Een belangrijk onderdeel van je blog is de opbouw. Zorg ervoor dat het artikel allereerst niet te lang is. Niemand leest lange artikelen. Een optische truc is dan ook om je artikel op te delen in alinea's met duidelijke subtitels. Daarnaast werkt het gebruik van opsomming lijstjes erg goed en mag er best zo nu en dan een plaatje bij. Het belangrijkste onderdeel (in ieder geval voor Google) is de titel van je artikel. Denk hier goed over na, deze moet namelijk aan een aantal zaken voldoen:

  • Je belangrijkste keywords (de woorden waarmee je gevonden wilt worden in Google) moeten hierin steeds. De keywords moeten zoveel mogelijk vooraan in de titel staan.
  • De titel moet wervend zijn. Wanneer iemand googelt ziet hij meerdere resultaten, de titel van je pagina is de titel van je artikel.

Related content

Om uw blog succesvol te maken is het zaak om ervoor te zorgen dat de bezoekers die op het artikel afkomen niet alleen uw blog lezen. Ze moeten zien dat er nog meer te bieden is. Eigenlijk moet elke pagina een soort van landingspagina worden die de juiste persoon, de juiste links toont. (Landingpage is de pagina waarop de bezoeker bij uw website binnenkomt.) Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is "related content". Een verwijzing naar andere artikelen in uw blog of uw website. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker die geïnteresseerd is in uw artikel direct nog meer interessante, gerelateerde, artikelen kan bekijken.

Reacties of commentaar

Het is mogelijk om uw blog uit te breiden met een module om commentaar of reacties onder ieder artikel te plaatsen. Niet alleen voor uzelf een stimulans maar ook voor Google. De kans is groot dat Google uw artikel al heeft opgenomen en ziet Google bij de tweede keer dat de pagina veranderd is. Oftewel er is extra actuele content aan toegevoegd, namelijk: commentaar van bezoekers. Google zal denken dat je artikel actueel en belangrijk is voor haar bezoekers, en dat is het ook! Het is trouwens essentieel om op reacties te reageren, zeker wanneer deze een kritische noot bevatten. Blijf galant en pareer het commentaar met nog wat extra informatie en of interessante linkjes. Je zal hierdoor nog meer als expert overkomen en Google zal vooral de extra links waarderen. U kunt zo’n reactie module zo instellen dat u direct per mail wordt gewaarschuwd dat er een reactie is geplaatst.

Uw blog sterker maken

Bent u eenmaal lekker aan het bloggen, dan kun u de bezoekers aantallen nog eens een extra verhogen door de blog artikelen met andere websites te delen. Zoals Twitter, Facebook, enzovoort. Er bestaan mooie modules waarop een bezoeker bijvoorbeeld heel eenvoudig uw artikel kan Twitteren. Standaard biedt Joomla! ook de mogelijkheid om van uw blog een RSS-feed aan te bieden.

Samenvattend:

  • U hebt geen ingewikkelde components nodig. Joomla! heeft vanzelf de mogelijkheid om een blog op te zetten.
  • Houdt uw blog kort en krachtig.
  • Denk goed na over de titel van uw blog, verwerk hier altijd belangrijke keywords in.
  • Werk met gerelateerde content items rondom uw blog.
  • Wanneer u commentaar toelaat op uw blog, controleer en beheer deze dan ook.
  • Deel uw blog met community, magazine en portal websites binnen uw vakgebied voor nog meer bezoekers en bekendheid.

Bent u geïnteresseerd om een blog te starten dan help ik u graag daarmee! Neem dan contact op.