Skip to main content
Landingspage maken voor je website

SEO een tijdrovend werk, maar wel met resultaat!

Geschreven op:

08 juli 2024

De laatste tijd besteed ik veel tijd aan mijn eigen website met als doel de vindbaarheid te vergroten en meer bezoekers te krijgen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik die langzamerhand terug zag lopen en dat verontrustte mij.

Netwerken

Sinds vorig jaar ben ik een trouw bezoeker van de Joomla Gebruikersgroep (JUG) in Nijmegen. Daar ontmoet ik veel collega webdesigners die net als ik werken met Joomla. Meedoen aan deze bijeenkomsten is ontzettend interessant en leerzaam.

Aan de SEO

Zo was er een avond met Debbie Rözer van Reusachtig, die een workshop gaf over SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. Dat is je website optimaal inrichten voor de beste zoekresultaten. Aan het eind van die avond duizelde het mij een beetje. Want om SEO goed te doen, moet je wel een specialist zijn op dat gebied. Er komt heel wat bij kijken.

seo met resultaat

Daarom heb ik Debbie gevraagd mij te helpen en heeft zij mijn website geanalyseerd. Daarna heb ik een uitgebreid advies van haar gekregen. Ik ben met dat advies stap voor stap aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik al heel wat uren verder en tekent zich het resultaat af.

Hoera! Mijn bezoekersaantallen lopen weer op.

Online tools

Met behulp van diverse online tools als www.ahrefs.com en www.screamingfrog.com heb ik tal van foutjes gevonden waarvan ik niet wist dat die in mijn website zaten. Daarnaast heb ik veel van mijn teksten herschreven aan de hand van het zoekwoorden advies van Debbie en heb ik tal van landings pages gemaakt.

Landings pages, wat zijn dat?

Inmiddels zie ik dat deze landings pages erg interessant zijn en dat deze meer en meer bezoekers genereren. Een landings page is een speciaal geschreven webpagina waarbij een bepaald zoekwoord heel centraal staat. Het zijn pagina’s waarop een bezoeker “land” als die een zoekwoord in Google intypt. Vandaar dat dit een “Landings page” wordt genoemd.

Speciaal geoptimaliseerd en samengesteld

Zo’n landings page wordt op verschillende manieren geoptimaliseerd en samengesteld. De tekst is geschreven met geregeld een herhaling van het zoekwoord en andere relevante informatie. Belangrijk is dat de bezoeker daarmee op je website komt en getriggerd wordt om een vervolgactie te ondernemen. Dat kan door een “Call to Action” toe te voegen. Dat is bijvoorbeeld een knop om contact op te nemen of om je in te schrijven voor een nieuwsbrief.

Positie veroveren

Daarna worden alle landings pages stuk voor stuk aangemeld bij Google, en als de pagina goed is gemaakt zal Google deze snel opnemen in de index. Daarna is het een kwestie van tijd waarin deze pagina’s hun positie veroveren in de belangrijkheid. En hoe belangrijker Google zo'n landing page vindt, hoe hoger je scoort. En hoe hoger de score, hoe eerder je zichtbaar wordt in de zoekresultaten.  

Tijdrovend

Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat het tijdrovend werk is, en wil je de beste SEO-optimalisatie voor je website dan moet je daar mee bezig blijven. Daarnaast moet je een echte SEO-deskundige zijn voor de beste resultaten. Dat geldt vooral als je in een gebied werkzaam bent met veel concurrentie.  

Wil je ook meer bezoekers?

Mocht je ook interesse hebben in je website te optimaliseren, neem dan contact op en dan kunnen wij nagaan wat de mogelijkheden zijn. Ik ben niet die SEO-deskundige, maar wel die deskundige Joomla webdesigner die je website er op kan aanpassen.

Voorbeelden van mij landings pages