Uw website gehackt?

Steeds vaker worden website gehackt!

Geschreven op:

07 juni 2012

Het hacken van een website komt steeds meer voor. Vaak zijn het grote websites van grote en bekende bedrijven. Maar denkt niet te ligt over uw website. Ook uw website kan interessant zijn om te worden gehackt.

Nog niet zolang geleden werd een website van mij door de provider offline gehaald. Er werden grote hoeveelheden berichten via deze website verstuurd. Uiteraard spam berichten en dat zonder dat ik dit in de gaten had. Men had toegang weten te krijgen tot de server waarop mijn website staat en bepaalde bestanden toegevoegd die het versturen van deze spamberichten mogelijk maakte.Van een goede kennis werd onlangs de inhoud van een homepage van een website zodanig aangepast dat de bezoeker automatisch werd door verwezen naar een andere (porno) website.

Zaken die u als ondernemer of vereniging toch niet graag ziet gebeuren. Wij kunnen u een heel eind op weg helpen met het beveiligen van uw website. U moet voldoen aan een aantal fundamentele voorwaarden.

Zorg voor goede hosting van uw website

Uw provider (Daar waar uw website op de server staat.) is een belangrijk onderdeel van de gehele beveiliging van uw website. Hoe heeft deze provider de server ingericht? Welke software draaid er op die server en is die up to date? Wat doen zij aan beveiliging?

Ik biedt veilige en voordelige hosting aan voor mijn klanten. Lees meer

Een goede beveiliging begint bij u zelf!

Gebruik niet al te voor de hand liggende wachtwoorden en verander deze regelmatig. Het wachtwoord is als de sleutel van een deur. Die sleutel leg je niet onder de deurmat maar berg je veilig op. Gebruik bijvoorbeeld een online wachtwoord generator om een veilig wachtwoord te verkrijgen.

Wie heeft toegang tot de website?

Wanneer anderen dan uzelf toegang tot uw website krijgen, maak dan nieuwe gebruikers gegevens aan en geef ze alleen die rechten die nodig zijn. Indien de toegang tijdelijk is verwijder ze daarna meteen.

Maak tijdig een back-up

Maak tijdig en regelmatig een volledige back-up van uw hele website en bij behorende database. Wordt u website gehackt dan kunt u snel uw meest recente back-up terug zetten en bent u weer online.

Bescherm uw website

Wat voor maatregelen u ook neemt, een volledige garantie dat er nooit wat gebeurd kan niemand u geven. Wel kunt u een firewall installeren waarmee u het hacken van uw website een stuk lastiger maakt. De firewall monitoort uw website voortdurend en waarschuwd u wanneer er men toegang probeert te krijgen.

Veiligheidpakket

Ik kan voor u de benodigde software op uw Joomla! website installeren en eventueel regelmatig een back-up maken. Is er wat aan de hand dan is uw website zo weer online! Een must voor iedere Joomla! website.

Informeert u eens naar de mogelijkheden en neem contact op voor vrijblijvende informatie.


Ook een website nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!


© De Webteur Webdesign