Skip to main content
Tien redenen voor Joomla als MKB website voor ondernemers

Tien mooie redenen om Joomla! te gebruiken voor een MKB-website

Geschreven op:

12 juni 2021

Joomla! is bijzonder geschikt voor een MKB-website waarmee je als ondernemer goed vertegenwoordigd kunt zijn op het Internet. Online word je goed gevonden, en de mogelijkheden met Joomla! voor de vormgeving en de functionaliteit zijn eindeloos. Een website in Joomla! kan een mooie investering zijn, die zich zelf snel terugverdient en uw bedrijf een mooie boost kan geven. Daarom tien redenen waarom dat zo is:

 1. Voordelig
  Joomla! is een Content Management Systeem (CMS). dat wereldwijd wordt gebruikt voor miljoenen websites. Het wordt voortdurend verder ontwikkeld en als “Open Source” aangeboden. Het systeem is daarom gratis, en de aanvullingen voor vormgeving (template) en uitbreiding op functionaliteit kennen vaak geringe licentiekosten. Daarom zijn de kosten laag voor een Joomla! website.

 2. Eenvoudig
  Joomla! is een eenvoudig en overzichtelijk systeem met uitgebreide functies en mogelijkheden. Voor uitbreidingen gebruik ik eenvoudige componenten die gemakkelijk en snel te leren zijn. Daarnaast krijgt iedere website een handleiding waarin de meeste functies om de website te beheren zijn beschreven.

  Joomla! voor MKB websites

 3. Flexibel
  Zoals gezegd heeft Joomla! veel functionaliteit in de basis ingebouwd. Daarnaast zijn er duizenden uitbreidingen beschikbaar, waardoor dit systeem bijzonder flexibel is en heel eenvoudig kan meegroeien en kan meebewegen met uw bedrijf. Voor vrijwel alles zijn oplossingen voorhanden, en die zijn altijd toe te voegen aan een bestaande website.

 4. Goede vindbaarheid (SEO)
  In Joomla! zijn alle basismogelijkheden voorhanden om de website goed vindbaar te maken. Vanaf de start van het bouwen van de website wordt daar rekening mee gehouden. Speciale componenten zorgen ervoor dat bijvoorbeeld Google eenvoudig de website kan indexeren. Dit is belangrijk omdat u natuurlijk gevonden wilt worden als u investeert in een nieuwe website.

 5. Veilig
  Omdat Joomla! wereldwijd voor veel websites wordt gebruikt, is er alle aandacht voor de veiligheid. Met regelmaat komen er nieuwe updates uit. Wanneer u gebruik gaat maken van mijn Service en Onderhoud Pakket, installeer ik deze direct en blijft uw website altijd optimaal presteren. Veiligheid is tegenwoordig een belangrijk issue en verdient daarom alle aandacht. Ook voor uw website.

 6. Nieuw
  Joomla! is een CMS, dat absoluut “bij de tijd” is. Met de genoemde updates worden ook snel nieuwe technieken, die voor het Internet worden ontwikkeld, geïnstalleerd. Google toetst websites daar geregeld op, en geeft dergelijke websites voorrang op de verouderde websites.

 7. Vormgeving
  Met Joomla! bouw je niet alleen degelijke en veilige websites, maar ook mooie websites. Het systeem en de uitbreidingen bieden volledige vrijheid in de vormgeving, de kleuren en de functies. Het is prima aan te passen aan bijvoorbeeld de huisstijl van uw bedrijf. Het systeem is ook schaalbaar, en zorgt dat de website op alle schermen, van klein tot groot, goed leesbaar is.

  Joomla voor responsive webdesign

 8. Omvang
  Joomla! is bij uitstek geschikt voor alle websites, van klein tot groot. Het is geen enkel probleem om een website te bouwen van bijvoorbeeld 5 pagina’s of een website met vele honderden pagina’s en uitgebreide functionaliteit.

 9. Snel
  Een website moet snel zijn. Het laden van een pagina moet direct gebeuren. Voor de vindbaarheid is dit een belangrijk gegeven waar Google steeds meer op let. Bij de bouw houd ik daar al rekening mee. Een trage website zorgt ook dat bezoekers snel naar een andere website gaan. Dat kan u klanten kosten. Joomla! helpt om die snelheid te optimaliseren.

 10. Beheer
  De website kan eenvoudig door meerdere personen worden beheerd, ieder met zijn eigen toegangsrechten. Het systeem is volledig online te beheren vanaf iedere computer op de zaak, thuis of waar dan ook.

Kortom:

Wanneer u als ondernemer overweegt een nieuwe website te laten maken of uw bestaande website te vernieuwen, denk ook eens aan Joomla! als de motor achter die website. Het maakt geen verschil in welke bedrijfstak uw bedrijf werkt. Met Joomla! kunt u een mooie en professionele website verwachten, waarmee u op zijn best vertegenwoordigd bent op het Internet. 

Als webdesigner heb ik veel ervaring met Joomla!, en geef ik een uitgebreide service waarbij u verzekerd bent van niet alleen een mooie, maar ook een blijvend goed functionerende website. Bekijk mijn website voor de mogelijkheden van Joomla! en de voorbeelden in mijn portfolio. Bent u geinteresseerd, neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.