Skip to main content
Bescherm en update uw website op tijd

Tijdig updaten beschermt uw website tegen cybercrime

Geschreven op:

01 oktober 2018

Het is belangrijk om uw website op tijd te updaten en goed bij te houden. Internet is voortdurend in ontwikkeling. Op het gebied van de technologie worden er steeds nieuwere softwarematige en hardwarematige systemen ontwikkeld, die het Internet steeds beter maken. Daarnaast groeit de cybercrime, wat vraagt om steeds betere en veiliger systemen.

Hard- en software

De hardwarematige ontwikkelingen zorgen voor een steeds sneller Internet. De infrastructuur wordt voortdurend verbeterd, wat zorgt voor een snellere Internetaansluiting bij de eindgebruikers. Nederland loopt hierin voorop, en dat zorgt ervoor dat onze websites steeds beter gaan functioneren, sneller worden en dat de mogelijkheden toenemen.

De providers voorzien hun servers steeds vaker van snellere hardware en verbeterde software. Snelheid is daarin belangrijk, maar vooral ook de veiligheid. Niemand wil dat zijn website wordt gehackt, en een provider al helemaal niet.

Joomla!

Wat belangrijk is voor de providers en de infrastructuur, geldt ook voor Joomla!. Joomla! loopt voorop wat betreft het bijhouden van alle ontwikkelingen, en een website gebouwd met Joomla! staat daarom garant voor een website die “up to date" is, daardoor meegaat met alle ontwikkelingen en de beste bescherming biedt tegen cybercrime. Tenminste, als op tijd de nieuwste updates worden geïnstalleerd!.

Gratis of toch niet!

Joomla! en al zijn updates zijn altijd gratis te krijgen. De wereldwijde community die verantwoordelijk is voor Joomla! werkt gratis. Deze websitesoftware van Joomla! bevat alle basisfunctionaliteiten die het bouwen van websites eenvoudig en flexibel maken. Desondanks is er een groot aanbod van specifieke software die extra functionaliteit toevoegt aan de basisfuncties van Joomla!. Hier wordt vaak éénmalig een betaling voor gevraagd, of wordt deze in licentie verkocht die jaarlijks opnieuw aangeschaft moet worden.

Extra functionaliteit

Voorbeelden van deze extra functionaliteit, die niet gratis zijn, is bijvoorbeeld een template die de website voorziet van veel extra mogelijkheden om de lay-out te verbeteren en speciale effecten toe te voegen, een antwoordformulier dat gepersonaliseerde berichten verstuurt, een agenda met tal van mogelijkheden.

Zie ook: Website laten maken met CMS Joomla.

Cybercrime en Veiligheid

Niet onbelangrijk is de veiligheid van Internet en ook die van een website. Niet zelden worden websites gehackt en overgenomen om gebruikt te worden voor het verspreiden van spam, fishingmails en andere kwaadwillende activiteiten. Niemand wil graag dat dit met zijn website gaat gebeuren. De veiligheid van een website wordt absoluut vergroot door tijdig de nieuwste updates te installeren.

Firewall

Iedere website die ik maak voorzie ik van een firewall die veel van deze ongewenste activiteiten tegenhoudt en de website daardoor extra veilig maakt. Zie het als een virussoftware voor de computer thuis, maar dan voor de website bij de provider op de server. Deze firewall moet voortdurend worden voorzien van updates om zijn werk optimaal te kunnen blijven doen.

Service en onderhoud bij De Webteur

De Webteur installeert alle nieuwe updates op tijd

De praktijk wijst helaas vaak uit dat het “Up to Date” houden van een website steeds minder de aandacht krijgt, of dat updates te laat worden geïnstalleerd en de website is gehackt. Ik bied voor Joomla! websites de mogelijkheid aan om dit over te nemen. Dan worden de updates op tijd geïnstalleerd en hebt u er geen omkijken naar. Daarnaast ben ik in het bezit van de benodigde licenties om dit te kunnen doen en is het niet nodig dat u deze aanschaft.

Zie ook: Volledige service en onderhoud van uw website

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe u uw Joomla! website ook veilig kunt houden? Neem dan vrijblijvend contact op.