Skip to main content
Vergroot uw vindbaarheid met linkbuilding

Vindbaarheid van uw website en het belang van linkbuilding

Geschreven op:

09 mei 2012

“Linkbuilding” is letterlijk vertaald het bouwen van links. Net zoals het bouwen van een huis is het bouwen van links een proces dat tijd en energie kost en daarnaast ook zorgvuldig denkwerk vergt.

Linkbuilding en vindbaarheid

Hoe belangrijker een site, hoe hoger deze in de zoekmachine Google komt te staan. Dat klinkt logisch, vindt u niet? Immers, hoe belangrijker een site is, hoe groter de kans is dat de bezoeker zijn of haar informatievraag op die site beantwoordt krijgt. Een principe dat Google hanteert is: de kwaliteit en de kwantiteit van de websites die een link hebben opgenomen naar uw website is bepalend voor belangrijkheid van uw website. Hoe belangrijker uw website, hoe groter de vindbaarheid van uw website is.

“Hoe bouw ik links?”

Het antwoord op deze vraag is even simpel als complex: zorg ervoor dat andere (belangrijke) websites een link naar uw website opnemen. Hoe belangrijker de verwijzende website is, hoe groter dit van positieve invloed is op de vindbaarheid van uw website. Het lastige van linkbuilding is dat u afhankelijk bent van de welwillendheid van anderen. Wij willen u drie tips aan de hand doen (hoewel de lijst van tips is oneindig veel uit te breiden is):

  1. Zoek uit welke websites links hebben opgenomen naar de website van uw concurrenten die hoger in Google staan.
  2. Zorg ervoor dat uw website opgenomen wordt in rubrieken zoals bedrijven.startpagina.nl. Er zijn behoorlijke aantal van dit soort pagina’s. Eén link op een dergelijke pagina zal waarschijnlijk niet heel veel invloed hebben op de vindbaarheid van uw website, maar bij grotere aantallen kan dit wel van invloed zijn.
  3. Schrijf persberichten en neem in die persberichten een link naar uw website op. Dikwijls worden persberichten door kranten en tijdschriften doorgeplaatst op hun website en daarnaast zijn er ook allerlei digitale media die persberichten plaatsen. Het schrijven persberichten vraagt enige discipline. Eén keer een persbericht schrijven heeft een beperkte invloed op de vindbaarheid. Regelmatig persberichten schrijven en deze actief verspreiden heeft over het algemeen een positieve invloed op de vindbaarheid van uw website.

Teksten schrijven of linkbuilding?

U vraagt zich wellicht af: zijn de teksten op de website en de dichtheid van trefwoorden niet belangrijk? Ja, zeker wel. Laat er geen misverstand over bestaan dat het belangrijk is om uw website te vullen met goede teksten met een goede trefwoorddichtheid. Maar het is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker om veel aandacht te besteden aan linkbuilding. Wanneer beide elementen in orde zijn zal dit ongetwijfeld de vindbaarheid van uw website verbeteren.

De Webteur Webdesign zoekt graag samen met u naar de mogelijkheden van linkbuilding. Wilt u meer weten neem dan contact met mij op.