Skip to main content
Waarom ik een website nodig heb

Waarom heb ik een eigen website nodig?

Geschreven op:

10 april 2023

Geregeld hoor ik in een gesprek de opmerking “Waarom heb ik een website nodig? Ik heb werk zat en kan best wel zonder!”. Daar ga ik dan niet te veel op in, maar vraag wel om daar eens op te googelen. Wanneer je dat doet kom je talloze redenen tegen waarom een website eigenlijk een “must-have” is."

Op de resultaten die Google je geeft, zie je veel artikelen die opsommen waarom dat zo is. Zonder daar te diep op in te gaan zijn dat:

 • Een website is het visitekaartje van nu
  Iedereen zoekt naar jou op het internet. Wanneer je niet op internet te vinden bent, besta je niet.
 • Genereer nieuwe klanten
  Wellicht heb je die nu niet nodig, maar als het tij keert, wat dan?
 • Altijd bereikbaar
  Met je website ben je 24/7 vindbaar, bereikbaar en kun je geïnteresseerde en toekomstige klanten voorzien van relevante informatie.
 • Je ben gemakkelijk vindbaar
  Vaak wordt ervan uitgegaan dat je nieuwe klanten via mond- tot mondreclame bij jou komen. Maar wist je dat vrijwel iedereen eerst via internet op zoek gaat naar jouw bedrijf? Het is jammer als je daar dan niet aanwezig bent.
 • Een website straalt professionaliteit uit
  Je geloofwaardigheid groeit met je eigen website en je komt betrouwbaar over.
 • Je concurrenten hebben een website
  En jij niet?
 • Alleen een vermelding op Facebook en Google is niet genoeg
  Je staat met je bedrijf wel in Facebook en/of Google, maar wat voor invloed heb je daarop? Zij maken uit hoe, wat en wanneer dat zichtbaar is. Met een eigen website bepaal je dat voor de volle 100% zelf.
 • Een prima plek voor service aan je klanten
  Jouw klanten kunnen online antwoorden krijgen op de meestgestelde vragen. Ze kunnen een contactformulier invullen. Je geeft hen het gevoel bereikbaar te zijn.
 • Laat je producten en/of diensten zien
  Presentatie speelt een belangrijke rol als bezoekers jouw product wil kopen of een dienst willen afnemen.
 • …..

En zo kan ik er nog veel meer opnoemen. Allemaal redenen waarom je een website nodig hebt.

Preken voor eigen parochie

Ja natuurlijk is dit artikel er één uit “preken voor eigen parochie”. Want natuurlijk kan ik een mooie professionele website voor je maken. Ook ik maak volop gebruik van de kansen die internet mij geeft. Daarom ben je hier en lees je dit artikel.

Dan nog dit

De vindbaarheid van een nieuwe website is in de regel een proces waarvoor van alles gedaan moet worden. Maar een niet onbelangrijke factor daarin is het langdurig aanwezig zijn met je website op het internet. Door de tijd heen zal Google die steeds meer laten vinden. Dus heb je nu genoeg werk, maak dan nu ook werk van je eigen website, voor als dat wellicht eens anders wordt.

De eerste stap

Kan ik je nog niet overtuigen? Of juist nu wel! Neem dan contact met mij op voor een goed gesprek over een nieuwe website.