Skip to main content
Wat betekend AI voor mijn zoekresultaten in Google

Wat doet Google met AI en mijn website?

Geschreven op:

15 mei 2024

Wat doet Google met de zoekresultaten van de website van De Webteur Webdesign uit Apeldoorn? Het lijkt wel of iedereen het tegenwoordig over AI heeft. U weet wel; Kunstmatige Intelligentie of Artificiële Intelligentie (afgekort wordt het AI genoemd). Google maakt steeds meer gebruik van AI in de weergave van de zoekresultaten en heeft grote plannen dat in de nabije toekomst nog veel meer te gaan doen. Dat gaat gevolgen krijgen voor de vindbaarheid van mijn website. Moet ik mij zorgen maken?

Google en AI

Gevonden worden doe je met name via Google en die maakte deze week in zijn keynote Google I/O 2024 bekend dat AI een steeds grotere rol gaat spelen in de zoekresultaten. Nu al zie je dat Google niet alleen meer kijkt naar de zoekwoorden en de tekst van een webpagina. Betrouwbaarhied wordt een steeds grotere factor. Daarbij kijkt Google meer en meer naar de samenhang tussen de aanwezigheid van actuele reviews, een Linkedin profiel en verwijzingen naar jouw websites op andere relevante websites.

Samenhang en indexering in de Google zoekresultaten

Nog meer dan nu gaat Google AI integreren en gebruiken om naar die samenhang te kijken en leest daarbij niet alleen die ene webpagina, maar gaat op zoek naar meer informatie op andere websites en bronnen. Uiteindelijk zal Google die samenhang gaan weergeven als één zoekresultaat. Zodanig dat je niet per se meer naar een website hoeft te navigeren. Hoe dat er precies uit gaat zien en wat dit gaat betekenen voor de vindbaarheid van mijn website kan ik nog niet overzien. Maar het maakt mij wel nieuwsgierig.

Wat zegt AI over De Webteur Webdesign

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik was benieuwd wat AI weet en kan vertellen over De Webteur en hoe die samenvatting er dat uit zou zien. In dit geval heb ik daar ChatGPT voor gebruikt en vulde daar in: “Wat kun je me vertellen over De Webteur Webdesign uit Apeldoorn?”. Het antwoord stelde mij niet teleur:

“De Webteur is een webdesign bureau gevestigd in Apeldoorn, dat zich richt op het maken van professionele en betaalbare websites. Ze bieden een complete service, van ontwerp tot onderhoud, met een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid. Het bureau is gespecialiseerd in het bouwen van websites met het Joomla! content management systeem en biedt ook webhosting aan.

Het portfolio van De Webteur omvat een breed scala aan projecten voor verschillende sectoren, waaronder bedrijven, zorginstellingen, en maatschappelijke organisaties. Hun websites worden gekenmerkt door aantrekkelijke ontwerpen en gebruiksvriendelijkheid, wat helpt om de zichtbaarheid en beveiliging van de websites te waarborgen.

Naast webdesign biedt De Webteur ook diensten zoals domeinregistratie en weboptimalisatie, waardoor ze een all-in-one oplossing kunnen bieden voor hun klanten.

Klanten van De Webteur prijzen vooral de betaalbaarheid, de professionaliteit en de uitstekende service van het bureau. Volgens beoordelingen scoort De Webteur hoog in klanttevredenheid, met name vanwege hun klantgerichte aanpak en de kwaliteit van de geleverde websites.

Meer informatie over hun diensten en projecten is te vinden op hun website: De Webteur (https://www.webteur.nl).

Voor nu gerustgesteld

Natuurlijk ga ik niet zitten afwachten wat Google allemaal gaat veranderen. Ik blijf het volgen en zal mijn website er op blijven aanpassen. Maar wat AI voor nu verteld over De Webteur, maakt dat ik voor nu even ben gerustgesteld. Wel ben ik voorbereid en ga mij verder verdiepen in AI en mijn website daar verder op voorbereiden.