Skip to main content
Op tijd updaten website voorkomt een boel problemen

Het belang van uw Joomla! website te upgraden.

Geschreven op:

07 mei 2016

Het komt steeds vaker voor. Een klant die in paniek belt omdat zijn website "het niet meer doet".

Soms heeft de provider waarbij de website gehost staat een bericht gestuurd dat als de website niet snel geupdated wordt deze offline wordt gehaalt. In enkele gevallen wordt een website al direct offline gehaald omdat hij al gehackt was. Een gehackte website is een gevaar voor andere websites die op dezelfde server staan en dat risico neemt een provider niet en ziet zich dan genoodzaakt deze actie meteen uit te voeren.

In vrijwel alle gevallen gaat het hier om een website die niet op tijd is geupdate en bijzonder kwetsbaar is geworden voor hacken. Het komt ook nog geregeld voor dat gebruik wordt gemaakt van oudere versies. Versies al lang niet meer worden ondersteund en er komen daarom geen (veiligheids) updates meer uit. En daarmee zijn zij een geliefd doel geworden van hackers.

Wat is daaraan te doen?

Hebt u nog een website in Joomla! met achterstallig onderhoud? Dan kunt u er niet omheen en zal deze geupdate moeten worden naar de nieuwste versie van Joomla!

Een waarschuwing vooraf

Het is (helaas) niet altijd mogelijk om in een paar muisklikken een dergelijke website te upgraden. Daar is met name sprake van bij sterk verouderderde versies en is het een ingewikkeld proces. Bij een grotere website waarbij vaak meerdere modules worden gebruikt kost zoiets wel wat tijd. De template en de modules zijn gemaakt voor de oudere versies en vaak niet meer te gebruiken.

Een nieuw ontwerp

Vaak is het een verstandige keuze om dit moment te gebruiken voor een geheel nieuw design en de gehele website op te frissen. Gebruik dit moment om uw website weer helemaal "Up to Date" te maken.

De nieuwste versie

De nieuwere versies van Joomla zijn verder doorontwikkeld en kunnen daarom meer. De nieuwste technieken en standaarden zijn er in verwerkt waardoor de website een stuk beter presteert en vindbaar gemaakt kan worden. Ook wat lay-out betreft zijn er veel meer mooie mogelijkheden om uw website bijzonder te maken.

Ervaring

Als ervaren webdesigner kan ik uw website weer helemaal bij de tijd maken. Wilt u meer weten? Neem dan snel contact met op.